PR-KG

Model PR-KG werd voor het eerst samengesteld voor Show and Marchingband Kunst &Genoegen Leiden. In aansluiting op hun uniform werd gezocht naar een Amerikaanse uitstraling.

Het model wordt gevormd door een klassieke beker, bolle rand en een hoge bolle deksel. Om het model meer volume te geven is de beker voorzien van een kleine opstaande rand.

deze combinatie zorgt voor een indrukwekkende uitstraling. Voorzien van persoonlijke details en versieringen kan dit model naar ieders smaak uniek worden uitgevoerd.

de kop wordt met een bus aan een houten stok bevestigd. De stok kan van Malacca of Essen zijn. Een op maat gedraaide Essen stok kan in iedere gewenste kleur gebeitst of gelakt worden. Het bijzonder flexibele Malacca heeft altijd zijn natuurlijke kleur, vorm en dikte. Ook de Malacca stok wordt uiteraard op de gewenste lengtemaat gedraaid, maar zal nooit 100% recht zijn. 

De stokken worden altijd voorzien van een punt aan het uiteinde. Punten kunnen naar wens worden uitgevoerd. Afhankelijk van de gewenste totaal lengte van de mace, kunnen malacca stokken van +/-150cm alleen worden uitgevoerd met een punt van 40cm. 

Essen stokken kunnen voorzien worden van punten tussen 10cm en 40cm 

De stok kan verder versierd worden met ketting of koord. Kettingen kunnen enkel of dubbel gekruist van het balanspunt naar de punt bevestigd worden.