Maces

Sinds 2010 maakt PR Maces tamboer-maitrestokken op bestelling. Geheel naar wens en op maat van de klant. Iedere mace is daarmee uniek. Na ruim tien jaar wordt het assortiement uitgebreid met een serie standaard maces. Hiervoor is de collectie opgedeeld in twee series. De Major Series en de Sergeant Series.

 

Door middel van oude ambachten zoals forceren, drijven, persen en walsen worden van messing plaat in verschillende diktes de basis onderdelen gemaakt. Verschillende vormen van deksels, randen en bekers vormen de diverse modellen.

Na het samenstellen van het model worden de onderdelen bewerkt met de betreffende details. Zo kunnen er teksten en emblemen worden opgelegd of afbeeldingen rechtstreeks in de onderdelen worden verwerkt. Dit kan door te etsen, graveren of ciseleren.

De onderdelen worden na de gewenste behandeling samengevoegd en gemonteerd. De basis onderdelen passen perfect in elkaar en vormen zo een geheel. Het geheel wordt door middel van een schroef op een bus bevestigd. Deze bus is de bevestiging van de bol aan de stok.

De schroef waarmee de onderdelen worden vastgezet word versierd met een finial. In de meeste gevallen met een kroon, maar ook hierin zijn de mogelijkheden oneindig.

De stok kan naar wens worden versierd met een ketting of koord. Aan het uiteinde wordt de stok voorzien van een punt. Ook deze punt kan naar wensen worden versierd en in lengte naar keuze worden gemaakt.